Блог

Демир Бозан – отслабване и още нещо

Демир Бозан е билка, позната още под наименованията „дребно обичниче“ и „желязолист“. По друг начин я наричат „вълшебната билка на ходжите“, като причината се корени в това, че ходжите в Анадола всеки ден пиели отвара от Демир Бозан и живеели по над 100 години.

Някои от потенциалните ползи от приема на Демир Бозан:

Билката е богата на антиоксиданти: Демир Бозан съдържа разнообразие от антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на клетките от увреждане, причинено от свободните радикали. Антиоксидантите в Демир Бозан също подпомагат за поддържането на здрава имунна система.

Някои проучвания показват, че Демир Бозан може да има противовъзпалителни свойства, тоест това може да помогне както при някои локални възпалителни процеси, така и при настинки и грипове съпътствани от по-сериозни възпаления.

Има силно лечебно действие и помага при ревматизъм, цистит, стабилизира кръвното налягане. Проявява положителен ефект при всякакви сърдечно-съдови заболявания, действа успокояващо и помага при заболявания на нервната система, бъбречни проблеми, миома, гинекологични заболявания, трудно зарастващи рани. Подсилва имунитета и потиска апетита, заради което се използва като средство за отслабване. С приема на Демир Бозан, мазнините се горят по-бързо в следствие на изчистването на тялото от вредните натрупвания и подобряването на метаболизма.

Установено е, че Демир Бозан може да подобрява когнитивната функция, което води до засилване на паметта. В следствие на това, ние можем да се фокусираме по-лесно и това води до подобряване на концентрацията и вниманието.

Демир Бозан традиционно се използва за подобряване на храносмилането и може да помогне за облекчаване на храносмилателни проблеми като подуване на корема, газове, лош метаболизъм.

Тук трябва да обърнем внимание на един много важен факт: растението Демир Бозан е токсично, затова е изключително важно да не се предозира. Демир Бозан обикновено се консумира като чай, приготвен от изсушени листа или под формата на хранителна добавка. И в двата случая е задължително да спазвате препоръчителните дози, за да не си навредите. Тъй като напоследък приема на Демир Бозан с цел намаляване на телесното тегло стана нещо често срещано, желателно е да спазвате всички предписания и най-добре е да се консултирате със здравно лице, преди да предприемете подобна стъпка.

Като се има предвид казаното до тук, добавки и чайове съдържащи Демир Бозан може да са част от вашия здравословен начин на живот, който задължително трябва да включва балансирана диета и редовни упражнения. Това ще насърчи загубата на тегло и ще подобри цялостното здраве на организма. Важно е да подходите към смъкването на килограми по устойчив и здравословен начин, вместо да разчитате изцяло на добавки или бързи решения.

 

За да не пропуснеш възможността да получаваш кратки полезни съвети – последвай нашата страница във Фейсбук!

Публикуваме всеки вторник и петък.

https://www.facebook.com/Utilis.bg/

Вашият коментар