Блог

Бързо вталяване 1

Понякога просто се събуждате с чувството, че сте по-едри, подути и като цяло не сте страхотни. Може би сте прекалили със солената храна през уикенда или сте се насладили на твърде много коктейли в заведение или на домашно. Въпреки, че обикновено не наддавате значително за една нощ, задържането на вода и подуването на корема може да ви накарат да се почувствате така, сякаш сте качили доста. Каквато и да е причината, напълно нормално е (макар и не забавно) да имате онези дни, в които едва се пъхате в дънките си. С няколко лайфстайл трика, правилните храни и много вода ще приберете корема си и ще се вмъкнете в любимия си тоалет за нула време.

  • Поправете стойката си! Когато раменете ви са отпуснати напред и гръбнакът ви е огънат, това не само ви кара да изглеждате по-ниски, но също така избутва корема ви напред. Завъртете раменете си назад и отворете гърдите си. Докато разширявате раменете си, преместете гръдния кош напред. Изпънете дупето си навън и се уверете, че тазът ви не е прибран. Това не само ще ви накара да изглеждате по-стройни, но е и по-добре за гръбнака ви.
  • Облечете черно! За щастие монохромните тоалети са нещо универсално; две части в един и същи цвят ви карат да изглеждате по-слаби. Най-подходящи са тъмните цветове. Това ще ви помогне да замаскирате подутия корем и ще ви накара незабавно да изглеждате с няколко килограма по-слаби. Не сте свикнали да се обличате в тъмни цветове? Добавете малко цвят с обувки или аксесоари.
  • Използвайте V-обрано деколте! Друг моден трик е да облечете потник, тениска, риза или пуловер с V-образно деколте. Това ще разкрие врата ви, което като цяло води да изглеждате по-слаби.
  • Пийте вода! Не спираме да го повтаряме.Може да изглежда контраинтуитивно, но дехидратирането може да доведе до задържане на вода в организма.Пиенето на достатъчно вода, е от ключово значение, за да ви помогне да се отпуснете. След като тялото ви е правилно хидратирано, то вече няма да задържа вода, което ще ви помогне да се вталите. Подправете с лимони – те са естествен диуретик и ще ви помогнат да изхвърлите нежеланите вещества по-бързо.
  • Изхвърлете въглехидратите! Въпреки, че сложните въглехидрати са част от здравословната диета, те могат да ви накарат да се подуете. За да може тялото ви да преобразува въглехидратите в гликоген, енергията, която се съхранява в черния ви дроб и мускулите, то трябва да се свърже с вода. Така че колкото повече въглехидрати ядете, толкова по-подути ще се чувствате. Намалете всичко, което съдържа много въглехидрати, особено такива като бял хляб, бели пасти/спагети и захар.
  • Яжте богата на протеини закуска! Не забравяйте да наблегнете на консумацията на протеини. Започнете деня си със закуска с високо съдържание на протеини, като яйца или протеинов шейк. Стремете се към поне 15 грама протеин; това ще ви накара да се почувствате сити, удовлетворени и ще ви попречи да се откажете от късна закуска, по-късно през деня.
  • Атакувайте бананите! Въпреки, че технически бананите са въглехидрати, те са добри, с фибри и балансират естествените захари. В тях има високо съдържание на калий, който помага за регулиране на баланса на течностите. Грабнете един за закуска в движение.
  • Яжте бавно! Отделете време да се насладите на храната си и я яжте бавно. Не само ще се насладите на храната си по-добре и ще се почувствате по-удовлетворени, но и ще ви попречи да поглъщате излишен въздух, което може да води до подуване на корема и образуването на газове.
  • Не дъвчете дъвки! Дъвката обикновено съдържа изкуствени подсладители и захарни алкохоли, които могат да влошат подуването и да причинят газове. По-добре е да си миете зъбите или да дъвчете пресни листа от мента.

…очаквайте още!

 

За да не пропуснеш възможността да получаваш кратки полезни съвети – последвай нашата страница във Фейсбук!

Публикуваме всеки вторник и петък.

https://www.facebook.com/Utilis.bg/

Вашият коментар