Блог

Био добавките – от къде да започна?

Важно е да се отбележи, че ефективността при приема на добавки, може да варира както в зависимост от индивидуалните здравословни състояния, така и от фактори като начин на живот, прием на лекарства, психично състояние и много други. Да не забравяме, че човешкото тяло е най-сложната биологична машина, която съществува на нашата планета. Винаги се консултирайте със здравен специалист, преди да вземете каквито и да е добавки, за да сте сигурни, че са безопасни и подходящи за вашите индивидуални нужди.

Ето някои от най-добрите био добавки, които бързо и лесно може да си осигурите:

Омега-3 мастни киселини: Доказано е, че омега-3 имат противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за подобряване на здравето на сърцето, мозъчната функция и здравето на ставите.

Пробиотици: Пробиотиците са полезни бактерии, които могат да помогнат за подобряване на здравето на червата и да поддържат имунната функция.

Витамин D: Този витамин е важен за здравето на костите, имунната функция и цялостното здраве. Много хора имат дефицит на витамин D и добавките могат да бъдат полезни за тези, които не получават достатъчно от слънчева светлина и хранителни източници. Липсата на витамин Д може да доведе до психични разстройства и депресии. Безплатно: прекарвайте повече време на открито!

Магнезий: Магнезият е важен за много телесни функции, включително нормалното опериране на нервните окончания и мускулите, контрол на кръвната захар. Също така спомага и регулирането на кръвното налягане.

Куркумин: Куркуминът е активното съединение в куркумата и има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Може да помогне при болки в ставите, мозъчна функция и други здравословни състояния.

Ашваганда: Ашваганда е адаптогенна билка, която може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на настроението. Може също така да има противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства.

Отново, добре е да се консултирате със здравен специалист, преди да вземете добавки, тъй като те могат да взаимодействат с други лекарства или добавки и може да не са подходящи за всеки.

 

За да не пропуснеш възможността да получаваш кратки полезни съвети – последвай нашата страница във Фейсбук!

Публикуваме всеки вторник и петък.

https://www.facebook.com/Utilis.bg/

Вашият коментар